Inden start på familieferien nåede jeg lige et par timer mere efter karpen. Denne gang var det meste af oppakningen efterladt derhjemme, og jeg havde blot en enkelt stang og en pakke toastbrød med.

Linen var stærk 0.235 131 fletline fra Sufix, som kunne skære eventuelle siv og grødestængler som karpen svømmede i. Fordelen ved fletline til dappefiskeri er, at den er flydende. Ulempen er, at den ikke er usynlig, og derfor var de yderste 40cm sufix fluorocarbon monteret med 7022 karpekrog fra VMC.

Ved søen fandt jeg hurtigt et par karper der cruisede langs en sivkant, jeg fik placeret et par gratis stykker brød samt min krog agn 5 meter foran fiskene.

Til at starte med svømmede fiskene forbi, men et par meter længere nede vendte de om, og kom tilbage op imod vinden og brødstykkerne.

Fiskene begyndte begge at tage for sig af brødet, og til sidst var der kun min krogagn tilbage. Begge fisk trak videre, og lige da jeg skulle til at fodre ekstra gratis brød, vendte den største fisk om, og tog brødet med krog i.

Tilslaget sad stensikkert og karpen fór ind i nærmeste sivklat, der hurtigt lagde sig ned. Jeg fik presset fisken væk og kunne herefter sikkert fighte fisken i nettet. Det viste sig at være en vældig smuk spejler på 6-7 kilo