På sidste fladetur var målet at fange nogle store skrubber.

Selvom skrubberne også er vilde med børsteorm, så har jeg en teori om, at sildestrimler sorterer lidt mere i de store skrubber.

Derfor startede jeg med hurtigt at fange en spand sild, som både kunne bruges til skrubbe ang, men også kunne bruges til medefiskeri på næste års Nordsø ture.

Rigget til skrubber består af en glidebom, med et slæb af Sufix 0.30 fluorocarbon, hvor der er monteret 2 stk. VMC 7054 TR kroge.

Rigget blev fisket på en 7,4 fods Muse Black triggerstang med kastevægt på 20-80 gr.

Jeg fiskede de sædvanlige skrubbe pletter af, og fik et par enkelte pæne fisk på 7-900 gram, pludselig fik jeg dog sat krogen i en tungere fisk, som strittede lidt mere i mod. Efter et par korte udløb, og ellers bare en fight, hvor fisken stod meget tungt, kunne jeg løfte nettet under en solid skrubbe på 48cm og 1260gr