Sidste 3 dage af min ferie blev brugt på det gode skib Bodil på Nordsøen, og den første fiskedag var vragfiskeri efter langer.
Fiskeriet foregår på +100 meter vand, og ved tilslaget skal fisken tvinges væk fra vraget, for ellers søger den sikkerhed og sætter sig fast. Der bliver jævnligt fanget fisk over 20 kg, så grejet skal være i orden, og her mener jeg specielt line og hjul. 30lbs stang er tilpas, det er hjulet der skal gøre arbejdet.

En stærk jævn bremse er nødvendig, som f.eks. Shimano Trinidad. Linen skal også være kvalitet, hvilket vil sige slidstærk, tynd diameter(for minimal påvirkning fra strøm) og høj brudstyrke. Jeg brugte Sufix 832 0,28mm i limegrøn, og da alle andre på båden brugte mørkegrøn, var det ret let at filtre ud, de gange der blev kludder. 
Tacklet er et ret simpelt paternoster-tackel med et bly og en enkeltkrog i str 8/0, og foran krogen er monteret et blinklys og noget selvlysende gummislange eller blæksprutte.

Mit rig til fiskeri efter langer

De første par vrag var der kun “mindre” fisk op til 8 kilo, men ved det tredje vrag på 160 meter vand ramte vi jackpot. I andet drev fik jeg et tungt hug, og efter en god fight, hvor fisken tog flere lange udløb på trods af at den blev holdt meget hårdt, kunne vi gaffe en lange på 16,5.

2 langer taget på 2 drev. 10,0 og 16,5 kg

Næste drev gav en fisk på prik 10 kg, og drevet efter fik jeg en på 19.0 som også leverede en fantastisk fight – med så massive fisk giver det dyre kvalitetsgrej virkelig en oplevelse for pengene, silkeblød bremse og jævne udløb på trods af høj belastning og bølgegang.

Drevet efter mistede jeg desværre en endnu tungere fisk, da krogholdet røg. I dagens sidste drev, inden mørket faldt på, kunne jeg lande endnu en flot lange på 17 kg, så i alt blev det til 4 flotte “måler” langer plus en del mindre

Dagens sidste fisk vejede 17 kg