Forleden aften var jeg på en rekognosceringstur langs med den lille lokale å, hvor jeg er en del af den klub der har fiskeret i åen.

Det er netop nu før sommerens større regnskyl, at jeg går og notere mig alle de ting der er vigtige at kende for, at få flere oplevelser med fisk på krogen ved vandet. Her går jeg særligt og kigger efter, hvor de dybe partier i åen er, hvor er der huller ind langs med brinkerne mv. Men det kan også være at det er muligt at se, hvor de store sten i åen ligger, eller hvor der ligger større grene lige under overfladen. Alt sammen rigtig nyttig info til de dage, der for alvor snart skal bruges langs med fiskevandet.

Den lille forening har i år, fået adgang til et nyt lille lækkert stræk af åen, som i den grad kommer til at holde fisk. Så derfor har jeg allerede nu besøgt dette område flere gange for, at lære de små “hemmeligheder” at kende. Og jeg har haft heldet med mig, da der både har været lavvandet og sprit klart vand, der har gjort mit forhåndsarbejde inden fiskeriet for alvor starter til en leg.

Udover det der kunne ses med det blotte øje, har jeg naturligvis også både haft mine små å spinnere på arbejde i vandet, samt mine elskede rapala woblere.

Det er blevet til flere fine bækørreder op til omkring de 40 cm, og nogle enkelte skræmte havørreder der er kommet frem under brinkerne, når jeg opgivende har trasket forbi de steder de har stået.

 

Da det ikke er verdenens bredeste å, sætter det forholdsvis store krav til det grej jeg anvender, da jeg udover lange kast med små spinnere, også prioritere det rigtig grejsetup ved vandet. Derfor fisker jeg ofte med min lille rappe Shimano Diaflash stang, som i den grad har rygrad og stivhed nok til, at med præcision at placere agnen med skræmmende nøjagtighed.

I et af de næste blogindlæg kommer jeg nærmere ind på, hvilket grej og udstyr som jeg altid har med til åen når jeg er afsted.

Men noget der nærmest er standart på alle mine ture er åndbare waders, da jeg ofte lusker rundt i sivskove helt ud til vandkanten langs med åen.

 

Knæk og bræk derude.

Mvh Thomas