Der kunne ikke være et bedre tidspunkt, at sætte personlig rekord i kategorien “vertical fisket gedde”, end under Danmarks største predator konkurrence, Predator Cup.

Selvfølgelig var det fedt fordi fisken tæller rigtig godt i konkurrencen, men det er endnu federe fordi ens bådmakker deler glæden mindst ligeså meget som jeg selv gjorde.

Heldigvis var det længden der talte i konkurrencen og ikke vægten, for fisken var lang og tynd.

Vi havde på forhånd besluttet at starte ud med lidt kastefiskeri efter gedde/aborre og så søge lidt efter en større gedde og en sandart med vores Humminbird Solix instrument.

Første ekko der tikkede ind virkede solidt, og stod lige over bunden på 10 meter vand.

Der var lidt vindstød, der besværliggjorde fiskeriet. Vi lå ovenpå fisken i 4-5 minutter uden at den viste den mindste interesse, og Ulrik mente at vi aldrig ville få den fisk til at hugge.

Jeg rullede den lille Storm vertical jig op, og lagde mig endnu engang på fisken, der gik et par minutter mere, og til sidst droppede jeg at fiske over fisken og sank jiggen helt ned foran snuden på den, og så faldt er tungt hug og min lille Muse Black stang krøllede helt i bund.

Da det nu var konkurrence, blev der lagt lidt ekstra pres på fisken. Jeg fik meddelt Ulrik at det var en god fisk, og at jeg aldrig havde presset en fisk så hårdt på verticalgrejet.

Endelig gav fisken op og kom overfladen hvor den kastede sit enorme hoved fra side til side, hvilket typisk er det sted i fighten, hvor krogholdet ryger. Det holdt heldigvis denne gang, og Ulrik kunne sikkert nette en gedde på 118cm, som blev konkurrencens største fisk og gav en fin præmie.

Præmieoverrækkelse

Fisken var i øvrigt blind på det ene øje, så det kan også være en del af forklaringen på, at den havde så svært ved at opdage jiggen.

Senere fiskede vi 5-6 minutter på en fin sandart, men den endte med at stige til jiggen, hvorefter den valgte at svømme sin vej.