Klaus Lundfold


Lystfiskerprofil: Er der en vandpyt med en rimelig chance for at fange en hundestejle, kan man altid tage en lille fisketur. Fiskeriet er drevet af lyst, og uanset årstid er det altid sæson for en fisketur. Er opvokset 3 km fra den øverste del af Gudenåen, hvor Stallinger og bækørreder dominerede fangsterne. Senere skiftede fiskeriet til i højere grad at omfatte de lokale mosehuller, og i dag er det kun tiden, som sætter en begrænsning for, hvad der fiskes efter.

Fiskeriet er dog primært efter rovfisk, men en enkelt medetur efter suder og karpe bliver hvert år sat i kalenderen. Favorit-fiskeriet er efter de brakke gedder, hvor det klare lave vand giver fantastiske visuelle oplevelser.

Skal være i grejboksen og hvorfor:

X-Rap Subwalk 15 cm, fantastisk alsidigt agn som kan fiskes i alle tempi. Herhjemme primært til gedderne og på udenlandsrejser har den fanget tun, amberjack, trevallis i alle afskygninger, baracudaer, snook, grouper og mange flere. Yndlingsfarverne er Red Tiger, Pike og Pink.

Super Shad Rap 14 cm, Balsatræs wobler som kan fiskes både som overflade agn og indspinnes traditionelt ned til ca. 2,5 m. De flydende egenskaber giver mulighed for at fiske den op og ned i vandsøjlen, hvilket på træge dage kan være udslagsgivende. Yndlingsfarverne er Helsinki Shad og Redhead.

Husky Jerk 12, Et suspending jerkbait, havørred, sandart, arborre: Ingen af førnævnte kan stå for den, når den parkeres foran næsen på dem og efter et kort spinstop forsøger at stikke af. Yndlingsfarverne er Redhead og Silver

Shadow Rap i shallow og deep. En nyhed I 2016 som I efteråret 2015 leverede fine fangster af aborre og gedde, men glæder mig enormt til at skulle servere den for havørrederne.

Shadow Rap´s catch phrase er ”Stay in the strikezone” hvilket gør den eminent til træge fisk. Yndlingsfarver YP og BGH

”Go To” Rapala Wobler: Original Jointed, i åen er den suveræn, og den kan næsten altid sikre en fisk. I søerne fanger den alt med tænder, den kan kastes, dørges og fiskes dybt. Hvis meget dybt fisker jeg den belastet. Sidst men ikke mindst kan den fiskes som bølgebryder, hvor ryggen kun netop bryder overflade. Yndlingsfarverne er GFR og TR.

Bedste lystfiskerhistorie: Der er mange, og de bliver bedre og bedre med årene ;o)